NBA treenileirit

NBA eli National Basketball Association amerikkalainen miesten koripallosarja. Se on Pohjois-Amerikan oma koripallo sarja ja liiga. Sarjaan kuuluu yhteensä 30 joukkuetta, joista 29 on Yhdysvalloista ja vain yksi Kanadasta. NBA on perustettu vuonna 1946 New Yorkissa ja toimi aluksi nimellä BAA eli Basketball Association of America, jonka jälkeen se kuitenkin muutti nimeään nykyisekseen vuonna 1949. NBA on käytännössä Pohjois-Amerikan mestaruus sarja, jossa kilpaillaan idän ja lännen välillä. Siinä pelataankin 82 kierroksen runkosarjassa, jossa molemmilta puolilta kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin. Pudotuspelit pelataan konferenssien sisäisinä.

Pudotuspelisarjojen voittajat taas ratkaistaan seitsemän parhaan pelin –järjestelmällä. Joka käytännössä menee niin, että ensimmäisenä neljä ottelua voittanut joukkue etenee taas seuraavalle kierrokselle. Lopussa loppuottelussa kohtaavat taas sitten nämä pudotuspelien voittajat. Itäisen ja läntisen konferenssin mestarit kohtaavat sitten keskenään koko liigan finaalissa, jolloin päätetään taas, että kumpi puoli on parempi koripallossa. Tällä hetkellä hallitsevana mestarina toimiikin Toronto Raptors ja eniten mestaruuksia on saanut Boston celtics. NBA on maailman kuuluisin koripallo liiga, joka on myös markkinoinut itsensä brändiksi, joka tuottaa erilaisia pelejä, vaatteita ja oheistavaraa.

Koripallo kauden kulku ja rakenne NBA:ssa

Koko kausi alkaa aina 82 ottelun runkosarjalla, josta mainittiinkin jo alussa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen pelaaja pelaa 41 kotipeliä ja 41 vieraspeliä. Pelit menevät niin, että jokainen joukkue kohtaa vieraan konferenssin joukkueet kahdesti, joka tarkoittaa yhteensä 30 ottelua. Oman alueen joukkueita vastaan pelataan taas kutakin erikseen neljä kertaa eli yhteensä 16 ottelua. Oman konferenssin vieraiden alueiden joukkueita vastaan taas pelataan joko kolmesti tai neljästi, riippuen joukkueesta ja tilanteesta kuitenkin yhteensä 36 ottelua. Näiden otteluiden jälkeen parhaat taas etenevät pudotuspeleihin. Ne alkavat aina huhtikuun loppupuolella ja peleihin pääsee joka vuosi 16 joukkuetta. Joukkueina ovat aina jokaisen divisioonan voittajat eli jokaisen alueen voittajat, sekä viisi parasta molemmista konferensseista.

Larry O’Brien –mestaruuspokaali

Parit taas asetetaan jokaisen joukkueen tason mukaan, eli niin, että voittajat pelaavat aina keskenään ja seuraavaksi parhaat keskenään. Kaikki joukkueet asetetaan siis järjestykseen heidän voittosuhteensa perusteella, jolloin he pelaavat vastakkaisen konferenssin samalle sijalle sijoittunutta joukkuetta vastaan. Seuraavaksi kaikki edellisistä peleistä jatkoon päässeet joukkueet pisteytetään ja asetetaan taas vastakkain samalla menetelmällä, eli tasokkain. Pudotuspeleissä pelataankin aina aiemmin mainitulla paras seitsemästä -menetelmällä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että joukkueen on kohdattava vastustaja seitsemän kertaa ja voitettava neljä kertaa päästäkseen jatkoon liigan finaalit pelataan taas joka vuosi kesäkuussa. Finaaleissa pelataan myös seitsemän pelin menetelmällä ja vastakkain pelaavat molempien konferenssien parhaat joukkueet. Voittaja joukkueelle myönnetään Larry O’Brien –mestaruuspokaali ja joukkueen tärkeimmän henkilöt saavat mestaruussormuksen.

NBA:n treenileirit 2019

NBA:n treenileirien kausi alkaa aina 23 lokakuuta. Leirien aikataulut kuitenkin riippuvat aina vuosittain peliaikatauluista ja saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti, jos pelien aikataulu muuttuu. NBA:n pelaajat ilmoittavatkin joka vuosi omilla sivuillaan treenileirien ajankohdista, jolloin leireille pystyy ilmoittautumaan jokainen koripallon pelaaja. Jokainen ei kuitenkaan valitettavasti pääse osallistumaan leireihin, nimittäin leireille pääsevät pelaajat valitaankin tarkasti. Valinnan tehdään aiempien pelien sijoituksien, oman pelaamisen ja suosituksien mukaan. NBA valitseekin kaikista ilmoittautujista kaikkein menestyneimmät, jotka pääsevät mukaan leirille. Leirin tarkoituksena onkin saada NBA:n piiriin uusia pelaajia, jonka takia onkin tärkeää, että leirille pääsevät ylittävät jo valmiiksi vaaditun tason ja ovat tarpeeksi lahjakkaita pärjätäkseen NBA:ssa. NBA kuitenkin järjestää myös ajoittain avoimia leirejä, joissa vaatimukset eivät ole yhtä tiukkoja.