Lakers kasvoi joukkueena jamesin loukkaantumisen aikana

NBA-kauden puolivälissä Kyle Kuzma näki päiväunta jostain, mitä Lakers ei ollut vielä paljastanut: lyhyestä kokoonpanosta, jossa LeBron James miehittää keskipakkaa. Lakers oli luonut liigan kolmanneksi kovimman tahdin käyttämällä perinteistä kokoonpanoa, joten mahdollisuuksia riitti. Lyhyt kokoonpano tulee olemaan meille valtava asia, Kuzma kertoi toimittajille tammikuussa. Varsinkin pudotuspeleissä, kun kaikki tulevat olemaan pieniä. Kuzma, toista vuotta pelaava hyökkääjä, teki kaksi oletusta: ensinnäkin että Lakers pääsisi pudotuspeleihin ja toiseksi että heillä olisi ollut riittävästi aikaa kokeilla kokoonpanoa ja hioa sitä ennen hypoteettista matkaa runkosarjan jälkeen. Kuzman innokkuudesta huolimatta kumpikaan noista ei ollut taattu ottaen huomioon, kuinka Lakersin kausi on edennyt.

Valmentaja maanläheisempi

Valmentaja Luke Walton ottaa kunniakseen asiaan pragmaattisemman lähestymistavan. Vaikka hän lähti kauteen toivoen voivansa vapauttaa pienemmän kokoonpanon, joka voisi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia, Lakersilla ei ole ollut aikaa kokeilla erilaisia asioita, ei juuri nyt eikä viimeaikaisten ongelmien jälkeen, kun joukkue kärsii jatkuvasti loukkaantumisista ja poissaoloista. Walton sanoi, että tilanne muuttuu hankalammaksi. Kun kausi etenee, tulee vähemmän mahdollisuuksia kokeilla jotain uutta kesken pelin, koska pudotuspeleihin käytävä kamppailu on tiukkaa. Joten joukkueen kannattaa tehdä asioita, joissa se on hyvä, ja pyrkiä kehittämään niitä. Jokainen joukkue kohtaa eritasoisia loukkaantumisia, ja myös Lakers on saanut oman osansa. Tammikuussa LeBron James, joka ei ilmeisesti ole enää tuhoutumaton, joutui jättämään väliin kahdeksannen peräkkäisen pelin nivusvamman takia, mutta hän seurasi iloisena kotipenkillä Staples Centerissä, kun hänen joukkueensa voitti Detroit Pistonsin 113-100. Waltonin mukaan joukkue on kasvanut LeBronin loukkaantumisen jälkeen, ja tilasto on kehittynyt 23 voittoon ja 19 tappioon. Pistons, joka on hävinnyt 15 edellisistä 19 ottelustaan, ei ole pelannut loistavaa koripalloa. Mutta ilman LeBronia Lakers alkaa näyttää yhtenäisemmältä ja itsevarmemmalta kuin joukkue näytti muutama päivä LeBronin loukkaantumisen jälkeen joulukuussa 2018. Lakers on voittanut kaksi peräkkäistä ottelua, eikä Jamesin paluupäivästä ole vielä varmuutta.

Kun Lakersin lääkärit tutkivat Jamesin torstaina, joukkue julkaisi tiedotteen, että hänen tapauksessaan oli kehitystä ja hän pääsee harjoittelemaan jo liikkumista kentällä. Hänet on määrä tutkia jälleen seuraavana keskiviikkona, mutta sitä ennen Lakers pelaa ilman häntä alkaen perjantain ottelusta Utah Jazzia vastaan.

LeBron Jamesin loukkaantuminen ei välttämättä haittaa

Jamesin poissaolo – kuinka pitkään siinä kestääkään – ei välttämättä ole huonoin mahdollinen asia Lakersille. Hänen työmääränsä viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut valtava, kun suurin osa hänen kausistaan on jatkunut aina finaaleihin asti. Hän täytti juuri 34 vuotta. Olettaen, että hän palaa pelaamaan täydellä teholla ilman komplikaatioita, James saattaisi luultavasti hyötyä keskikauden tauosta.Mikä kenties tärkeämpää, joukkueen himmeämmät tähdet ovat saaneet tilaisuuden toimia omillaan. Apupyörät on nyt irrotettu. Jonkun aikaa tilanne vaikutti valjulta. Lakers hävisi viisi kuudesta ensimmäisestä pelistään ilman Jamesia, ja tilanne meni niin pahaksi, että Kobe Bryant kirjautui Twitteriin puolustamaan Waltonia vihaiselta yleisöltä. Eräs Lakersin ikonisimmista hahmoista käski twiitissään ihmisiä rauhoittumaan.

LeBron Jamesin loukkaantuminen ei välttämättä haittaa

Tuolloin joukkue pelasi ilman Jamesia, Kuzmaa ja Rajon Rondoa. Rondo saattaa olla sivussa vielä kaksi tai kolme viikkoa hänen oikean kätensä leikkaamisen jälkeen (toista kertaa tällä kaudella), kutta selkävamman takia kaksi peliä sivussa ollut Kuzma on tehnyt paluun. Walton sanoo, että joukkue on parhaimmillaan erittäin hyvä, ja LeBron James on todella hyvä. Todellisuudessa Waltonin mukaan edessä on kuitenkin enemmän tuntematonta. Hänellä on ollut koko kokoonpano käytettävissään vain muutamaan otteeseen. Koko muu liiga odottaa kiinnostuneena näkevänsä miltä Lakers silloin näyttää.