Kuuluisat koripalloilijat

Koripallo on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista, mutta tosiasia on, että se on suosittu ja ammattimainen Yhdysvalloissa kuin missään muualla maailmassa. Tämä on syy siihen, että suurin osa pelin kuuluisimmista pelaajista on kerran pelannut NBA:ssa. Ei ole helppoa tehdä kymmenen pelaajan listaa kaikkien aikojen kuuluisimmista koripalloilijoista, koska peli on aina tuottanut suuria pelaajia vuosien varrella. Siitä huolimatta olemme onnistuneet keksimään jotain vastaavaa: kattava luettelo kahdeksasta kuuluisimmista koripalloilijoista koskaan.

8. Bill Russell

Russell pelasi täynnä tähtiä olevasa joukkueessa kuten Bill Harman, Bob Cousy, Sam Jones ja John Havlicek, mutta hän tuli aina mainituksi kaikkein merkittävimpänä pelaajana. Jotkut kriitikot väittävät, että Russell oli vain keskinkertainen pelaaja, mutta 11 NBA-tittelin voitto ei ole keskimääräinen saavutus. Hän ampui vain 56,1 prosenttia vapaasti heitettävästä linjasta ja 44 prosenttia kentältä.

7. Tim Duncan

Duncania pidetään yhtenä NBA-historian parhaista pelaajista, mutta on edelleen yksi aliarvostetuimmista pelaajista koskaan. Tim voitti neljä NBA-titteliä uransa aikana ja on 14-kertainen kunnia NBA:n puolustusvoimien tiimissä. Hän oli hyvä hyökkääjä, joka ansaitsi keskimäärin 20 pistettä per peli.

6. Larry Bird

Larry on kolmen MVP:n ja kolmen NBA-tittelin voittaja, joka on melkoinen saavutus. Hän oli keskimäärin 6,3 avustavaa syöttöä, 10 levypalloa ja 20,3 pistettä per peli, mikä on selvä osoitus siitä, että hän oli erittäin monipuolinen pelaaja.

5. Kareem Abdul-Jabbar

Kareem on NBA:n kaikkien aikojen tilastojohtaja, kun kyse on All-Star-peleistä, MVP: istä ja kokonaispisteistä. Hänen vaikuttava tilasto on yksi syy siihen, miksi häntä ei voi unohtaa tästä luettelosta. Menestyksekkään uransa aikana hän pinoi 19 All-Star-peliä, kuusi MVP:tä ja yhteensä 38387 pistettä. Kareem pelasi 20 vaikuttavaa vuotta ja sitä pidetään yhtenä historian tehokkaimmista ja tunnetuimmista NBA-pelaajista.

4. LeBron James

James on täydellinen yhdistelmä viisaita ja maagisia neljän MVP:n ja kahden tittelin kanssa. Hänellä on aina ollut vaikuttava työetiikka ja hänen fyysinen läsnäolonsa on aina jotain. Ei ole ketään pelaajaa, joka vastaa hänen fyysisyyttä ja kestävyyttä, mutta hän ei ole koskaan saanut hänelle ansaittua luottoa. Hänellä keskimäärin 7 avustavaa syöttöä, 7 levypalloa ja 28 pistettä per peli, joka on varsin vaikuttava, ei ihme, että häntä kutsutaan nimellä King James.

3. Wilt Chamberlain

Chamberlain oli aina peto kentällä, ja hän sijoittuu kolmannelle sijalle listalla vaikuttavien tilastojensa vuoksi. Chamberlainilla oli kerran kausi, jossa hän sai keskimäärin 25,7 levyä ja 50,4 pistettä, joka on edelleen melko vaikuttavaa. Chamberlain voitti kaksi NBA-titteliä, 11 ponnahdustitteliä ja seitsemän suoraa pisteytystä. Hän oli aina keskimäärin 22,9 levypalloa ja 30,1 pistettä per peli.

2. Magic Johnson

Johnsson on pelaaja, joka teki kaiken hänen ympärillään paremmin ja oli aina hauska katsella häntä. Hänellä oli keskimäärin 52 prosenttia laukausta kentältä, seitsemän levypalloa, 11 avustavaa syöttöä ja 20 pistettä per peli pelipäivinä. Johnson voitti uransa aikana kolme MVP:tä ja viisi NBA: ta. Hän on yksi harvoista pelaajista, jotka veivät NBA:n seuraavalle tasolle.

1. Michael Jordan

Jordanilla on NBA:n historian kaikkein lahjakkaimpia ja ohjattavimpia pelaajia, ja sitä auttoi aina Nike-niminen hypekone. Hän voitti kuusi NBA-titteliä Chicagossa ja viisi MVP:tä, mutta fanit uskovat, että hän olisi voittanut enemmän. Michael on yksi harvoista pelaajista, jotka toivat elämää NBA:lle ja tekivät liigan suosituksi ympäri maailmaa.